L’alumnat de l’optativa de 3r d’ESO ha començat a publicar la revista del centre. Amb la intenció de fer un homenatge a l’antiga revista del centre, Punxa, s’ha decidit reprendre el nom i modernitzar-lo.
Què és això de la Punxa?
Per a conèixer un poc la història de l’antiga revista i respondre a aquesta pregunta, hem parlat amb Antònia Castillo, vicedirectora del centre a finals dels anys 90 i actual professora a l’Arabista Ribera. Diu que “en aquells temps, ningú sabia què era allò de la punxa i li van posar aquest nom per a provocar inquietuds. També és una paraula d’humor”.
La Història de la Punxa
Abans l’IES Arabista Ribera estava dividit en dos centres, el de BUP i COU i el Centre de Formació Professional. La revista Punxa va començar en el departament de Valencià. La idea la va tindre un dels professors, Alfred Aranda. El departament de Valencià volia involucrar a les dues parts del centre i gràcies al vicedirector que va coordinar el projecte i a tots els departaments, que hi van participar, tots i totes van tindre veu a la revista. Antònia Castillo diu que “va ser una situació molt agradable”, els anys que ella va estar de vicedirectora.
Els primers articles publicats en la revista Punxa eren fulls fotocopiats que es grapaven al centre, però van tindre molt d’èxit i, fins i tot van començar a anar a fer la revista a la impremta.
En la portada de la primera revista hi havia una figa de pala amb punxes. Van posar aquella portada perquè els interessara als alumnes.
Gràcies al nom i a la coordinació dels departaments la revista Punxa va tindre molt d’èxit els anys que va estar en actiu.
Per a qui vulga o tinga curiositat, a la biblioteca de l’IES Arabista Ribera es troben els exemplars de la revista Punxa des dels anys 80. En concret, el primer exemplar és de desembre de 1986 i la va publicar l’Institut d’FP.